Наслов:

УБАВ ВПЕЧАТОК

ПО ГОДИШНИОТ КОНЦЕРТ НА УЧЕНИЦИТЕ НА БАЛЕТСКИОТ ОДДЕЛ ПРИ МБУЦ ИЛИЈА НИКОЛОВСКИ-ЛУЈ

Издадено на: 27.04.1994
Автор: Емилија Џипунова
Периодика: Нова Македонија
Број: 16977 | Страна: 15

Програма:
Фрагменти од балетите „Оревокршачка“ и „Лебедово езеро“ од Чајковски, „Дон Кихот“ од Минкус, „Шопенијана“, „Жизел“ од Адам и др.
Учесници:
Ученици балетскиот оддел на МБУЦ „Илија Николовски-Луј“

Клучни зборови:
1994 Адам Дон Кихот Емилија Џипунова Жизел Лебедово езеро МБУЦ Илија Николовски Луј Минкус Оревокршачка Чајковски Шопенијана

Оригинален извадок: