Наслов:

РЕМИНИСЦЕНЦИЈА ЗА МУЗИЧКОТО ТОРЕШТВО ОД НАШЕТО ПОДНЕБЈЕ

кон концертите на оркестарот „миле коларовски, на ансамблот „јоан кукузел“ и концертот на нови дела од македонски автори - „денови на македонската музика 94“

Издадено на: 30.03.1994
Автор: Димче Николески
Периодика: Нова Македонија
Број: 16949 | Страна: 15

Програма:
Народна музика; „Достојно ест“, „Херувимска“, „Радуј сја“, „Достојно ест на 7 глас“; Дела од Тома Прошев, Александар Лековски, Драган Шуплевски, Вања Николовски
Учесници:
Оркестар на автентични народни инструменти „Миле Коларовски“; ансамбл „Јован Кукузел“; Јасминка Чакар - пијано; Билјана Јовановска - сопран; Катерина Костадинова - пијано; Весна Шуплевска - виолина; Ирена Костиќ; Бранко Павловски
Забелешка:
за концерти на ДММ, за оркестар на Миле Коларовски

Клучни зборови:
1994 Александар Лековски Билјана Јовановска Бранко Павловски Вања Николовски Весна Шуплевска Денови на македонска музика Димче Николески Достојно ест Достојно ест на 7 глас Драган Шуплевски Ирена Костиќ Јасминка Чакар Јован Кукузел Катерина Костадинова Оркестар на автентични народни инструменти Миле Коларовски Радуј сја Тома Прошев Херувимска

Оригинален извадок:
1994-13-reminiscencija-na-muzickoto-tvorestvo-od-naseto-podnebje.jpg