Наслов:

ВПЕЧАТЛИВ ГЕСТ

КОН НАСТАПОТ НА ХОР ГЛОРИЈА ОД ЛАВОВ-УКРАНИНА

Издадено на: 25.03.1994
Автор: Викторија Коларовска-Гмирја
Периодика: Нова Македонија
Број: 16944 | Страна: 9

Програма:
„Балада за војводата“ и „Чекори“ од Михајло Николовски, „Тутуноберачите“ од Александар Џамбазов, „Жетварска“ од Тома Манчев, „Печалбарска“ од Стојан Стојков, „Ноќи“ и „Рамнина“ од Благој Цанев, „Детенце мое“ од Глигор Смокварски и „Скерцо“ од Драган Шуплевски.
Учесници:
Хор „Глорија“, Украина; диригент: Јарослав Гнатовски

Клучни зборови:
1994 Александар Џамбазов Балада за војводата Благој Цанев Викторија Коларовска-Гмирја Глигор Смокварски Денови на македонска музика Детенце мое Драган Шуплевски Жетварска Јарослав Гнатовски Михајло Николовски Ноќи Печалбарска Рамнина Скерцо Стојан Стојков Тома Манчев Тутуноберачите Хор Глорија Чекори

Оригинален извадок:
1994-12-vpecatliv-gest.jpg Притиснете на иконата
за поголем формат