Наслов:

ТРИ НОВИ СИМФОНИСКИ ДЕЛА

концерт на македонската филхармонија со дела од македонски автори, диригент андреј андреев од бугарија

Објавено на: 23.03.1994
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 9519 | Страна: 9

Програма:
„Есен“ од симфонискиот циклус „Четири годишни времиња“ од Ристо Аврамовски, Симфониска поема „И бол и бес“ за пијано и оркестар од Стојче Тошевски и кантатата за солисти, рецитатор, мешан хор и оркестар „Орлите на Македонија“ од Властимир Николовски.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Андреј Андреев, Бугарија
Забелешка:
концерт на Македонската филхармонија со дела од македонски авотри, диригент Андреј Андреев од Бугарија

Клучни зборови:
Симфониска поема И бол и бес Орлите на Македонија Властимир Николовски Есен Македонска филхармонија Стојче Тошевски Ристо Аврамовски Четири годишни времиња Денови на македонска музика Андреј Андреев 1994 Владо Чучков

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат