Наслов:

ЗВУЧНА ЦЕЛИНА

ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКАТА МУЗИКА

Објавено на: 23.03.1994
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Нова Македонија
Број: 16942 | Страна: 13

Програма:
„Есен“ од циклусот „Четири годишни времиња“ од Ристо Аврамовски, „И бол и бес“ од Стојче Тошевски и кантатата „Орлите на Македонија“ од Властимир Николовски.
Учесници:
Македонска филхармонија; Хорот на МРТ; диригент: Андреј Андреев, Бугарија; Тодор Светиев - пијано

Клучни зборови:
Четири годишни времиња Тодор Светиев Денови на македонска музика Хорот на МРТ Андреј Андреев Властимир Николовски 1994 Есен Орлите на Македонија Македонска филхармонија И бол и бес Стојче Тошевски Ристо Аврамовски Јелица Тодорчевска

Оригинален извадок:

1994-11-zvucna-celina.jpg

Притиснете на иконата
за поголем формат