Наслов:

СВЕТЛИ ПЕРСПЕКТИВИ

за солистичкиот рецитал на ганка самоиловска - цветанова, пијано придружба весна петрушевска јакимовска

Издадено на: 18.03.1994
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 9515 | Страна: 9

Програма:
Песна за соло виолина од Зографски, Соната бр. 3 од Григ, Меланхолична серенада од Чајковски и Соната бр. 2 од Прокофјев.
Учесници:
Ганка Самоиловска-Цветанова – виолина; Весна Петрушевска-Јакимовска – пијано
Забелешка:
за солистичкиот концерт на Ганка Самоиловска - Цветанова, пијано придружба Весна Петрушевска-Јакимовска

Клучни зборови:
1994 Весна Петрушевска-Јакимовска Владо Чучков Ганка Самоиловска-Цветанова Григ Зографски Меланхолична серенада Песна за соло виолина Прокофјев Соната бр. 2 Соната бр. 3 Чајковски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат