Наслов:

ВОСХИТЕНА ЖИВА И ЗДРАВА ПУБЛИКА

за концертот на македонската филхармонија, диригент павле дешпаљ, солист: надежда пожарицкаја, пијанистка од москва

Издадено на: 02.03.1994
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 9501 | Страна: 9

Програма:
Концерт за пијано и оркестар бр. 2 од Сергеј Рахмањинов и Симфонија бр. 4 од Антон Брукнер.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Павле Дешпаљ; Надежда Пожарицкаја - пијано, Русија
Забелешка:
за концертот на Македонската филхармонија, диригент Павле Дешпаљ, солист Надежда Пожарицкаја, пијанистка од Москва

Клучни зборови:
1994 Антон Брукнер Владо Чучков Концерт за пијано и оркестар бр. 2 Македонска филхармонија Надежда Пожарицкаја Павле Дешпаљ Сергеј Рахмањинов Симфонија бр. 4

Оригинален извадок: