Наслов:

УБАВА РАЗВОЈНА ЛИНИЈА

балет

Издадено на: 02.03.1994
Автор: Емилија Џипунова
Периодика: Нова Македонија
Број: 16921 | Страна: 14

Програма:
„Бајадерка“ од Лудвиг Минкус и „Валпургиска ноќ“ од Шарл Гуно.
Учесници:
Маргарита Алфимова, Ели Спасовска, Билјана Пашариковска, Катерина Кипровска, Ана Хусеин, Надица Борсова, Лора Стојанова, Зоица Пуровска, Зоран Велевски, Горан Божиновски, Дончо Велковски, Драган Пандиловски

Клучни зборови:
1994 Ана Хусеин Бајадерка Билјана Пашариковска Валпургиска ноќ Горан Божиновски Дончо Велковски Драган Пандиловски Ели Спасовска Емилија Џипунова Зоица Пуровска Зоран Велевски Катерина Кипровска Лора Стојанова Лудвиг Минкус Маргарита Алфимова Надица Борсова Шарл Гуно

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат