Наслов:

АНГАЖИРАН ИСПОЛНУВАЧКИ ОДНОС

за концертот на македонската филхармонија под диригентство на мишел хавенит, солисти: зорица миленковиќ-наум - флејта и антон диков -пијано

Издадено на: 14.02.1994
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 9487 | Страна: 10

Програма:
Концерт за флејта во G-dur и Концерт за пијано бр. 20 од Волфганг Амадеус Моцарт, предигра кон Шекспировата комедија „Скротена горопадница“ од Јохан Вагнер и Серенада бр. 1 од Јоханес Брамс.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Мишел Хавенит, Холандија; Зорица Миленковиќ-Наум – флејта; Антон Диков – пијано
Забелешка:
за концертот на Македонската филхармонија под диригентство на Мишел Хавенит, солисти: Зорица Миленковиќ-Хаум, флејта и Антон Диков, пијано

Клучни зборови:
1994 Антон Диков Владо Чучков Волфганг Амадеус Моцарт Зорица Миленковиќ-Наум Јохан Вагнер Јоханес Брамс Концерт за пијано бр. 20 Концерт за флејта во G-dur Македонска филхармонија Мишел Хавенит Серенада бр. 1 Скротена горопадница

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат