Наслов:

МОБИЛИЗИРАНИ КРЕАТИВНИ СОСТОЈБИ

за концертот на мф под диригентство на дорон соломон од израел, солист - марине јашвили

Издадено на: 02.02.1994
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 9477 | Страна: 9

Програма:
Предигра „Елеонора“ бр. 3 од Лудвиг ван Бетовен, Симфонија бр. 4 од Петар Илич Чајковски и Шпанска симфонија од Едуард Лало.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Дорон Соломон, Израел; Марина Јашвили – виолина, Грузија
Забелешка:
за концертот на МФ под диригентство на Дорон Саломон од Израел

Клучни зборови:
1994 Владо Чучков Дорон Соломон Едуард Лало Лудвиг ван Бетовен Македонска филхармонија Марина Јашвили Петар Илич Чајковски Предигра Елеонора бр. 3 Симфонија бр. 4 Шпанска симфонија

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат