Наслов:

СКРОМНИ ИЗВЕДУВАЧКИ ПУЛСАЦИИ

за концертот на македонската филхармонија под диригентство на ермир крантја, солист никола паскалов - пијано

Објавено на: 26.01.1994
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 9471 | Страна: 9

Програма:
Трагична предигра од Јоханес Брамс, Концерт бр. 4 за пијано од Лудвиг ван Бетовен и Симфонија од Цезар Франк.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Ермир Крантја; Никола Паскалов – пијано
Забелешка:
за концертот на Македонската филхармонија под диригентство на Емир Крантја, солист Никола Паскалов-пијано

Клучни зборови:
Јоханес Брамс Македонска филхармонија Цезар Франк ‚ Симфонија Ермир Крантја Никола Паскалов 1994 Трагична предигра Владо Чучков Концерт бр. 4 за пијано Лудвиг ван Бетовен

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат