Наслов:

ВПЕЧАТЛИВ НАСТАП

КОН ГОСТУВАЊЕТО НА ОПРЕКСТАРОТ ДУШАН СКОВРАН ВО БИТОЛА

Издадено на: 02.11.1993
Автор: Љ. Бранѓолица
Периодика: Нова Македонија
Број: 16783 | Страна: 9

Програма:
Бурлеска и Дон Кихот од Телемати, Свита Холдберг од Григ и Стабат матер од Бокерини.
Учесници:
Оркестар „Душан Сковран“; диригент: Александар Павловкиќ; Људмила Гросмарик - вокален солист

Клучни зборови:
1993 Александар Павловкиќ Бокерини Бурлеска Григ Дон Кихот Душан Сковран Љубомир Бранѓолица Људмила Гросмарик Свита Холдберг Стабат матер Телемати

Оригинален извадок: