Наслов:

СЕЗОНАТА ПОЧНА УСПЕШНО


Издадено на: 13.10.1993
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 9381 | Страна: 13

Програма:
Троен концерт за виолина, виолончело и пијано од Лудвиг ван Бетовен и Симфонија бр. 7 од Антонин Дворжак.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Павле Дешпаљ, Хрватска; Дора Иванова-Караконова – виолина; Валтер Дешпаљ – виолончело; Тодор Светиев - пијано
Забелешка:
за концертот на Македонската филхармонија, на почеток на новата сезона, одржан во Домот на АРМ под диригентството на Павле Дешпаљ

Клучни зборови:
1993 Антонин Дворжак Валтер Дешпаљ виолончело и пијано Владо Чучков Дора Иванова-Караконова Лудвиг ван Бетовен Македонска филхармонија Павле Дешпаљ Симфонија бр. 7 Тодор Светиев Троен концерт за виолина

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат