Наслов:

СУПЕРИОРНИ ИНТЕРПРЕТАТОРИ


Издадено на: 25.08.1993
Автор: Марко Коловски
Периодика: Нова Македонија
Број: 16734 | Страна: 12

Програма:
Клавирски квартет оп. 25 во g-moll од Јоханес Брамс и дела од Лудвиг ван Бетовен и Луиџи Бокерини.
Учесници:
Трио „Цирих“: Борис Лившиц - виолина, Цви Лившиц - виола и Клаудиус Херман - виолончело; Тодор Светиев - пијано
Забелешка:
Охридско лето

Клучни зборови:
1993 Борис Лившиц Јоханес Брамс Клавирски квартет оп. 25 во g-moll Клаудиус Херман Лудвиг ван Бетовен Луиџи Бокерини Марко Коловски Охридско лето Тодор Светиев Трио Цирих Цви Лившиц

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат