Наслов:

УМЕТНИК СО СКРОМНИ ТЕХНИЧКИ ПОТЕНЦИЈАЛИ


Објавено на: 24.08.1993
Автор: Марко Коловски
Периодика: Нова Македонија
Број: 16733 | Страна: 7

Програма:
Фантазија во d-moll од Волфганг Амадеус Моцарт, „Детски песни“, „Арабески“ и „Полет“ од Роберт Шуман, Соната оп. 109 во E-dur и Соната оп. 31 бр. 2 во d-moll од Лудвиг ван Бетовен.
Учесници:
Елена Гилелс - пијано, Русија
Забелешка:
Охридско лето

Клучни зборови:
Детски песни Соната оп. 31 бр. 2 во d-moll Соната оп. 109 во E-dur Марко Коловски 1993 Елена Гилелс Роберт Шуман Фантазија во d-moll Лудвиг ван Бетовен Арабески Полет Волфганг Амадеус Моцарт Охридско лето

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат