Наслов:

„ОХРИДСКАТА ИЗИДА“ ВО ВИСТИНСКИ РАЦЕ

„Охридско лето `93“

Објавено на: 22.08.1993
Автор: Марко Коловски
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
Клавирскиот квартет оп. 25 во g-moll од Брамс, и дела од Бетовен и Бокерини.
Учесници:
Трио „Цирих“: Борис Лившиц, Цви Лившиц, Клаудиус Херман, Тодор Светиев
Забелешка:
„Охридско лето `93“

Клучни зборови:
Борис Лившиц Цви Лившиц Клаудиус Херман Бетовен Македонско радио Брамс Клавирскиот квартет оп. 25 во g-moll Охридско лето Бокерини Тодор Светиев Цирих Марко Коловски 1993

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат