Наслов:

ВОЗБУДЛИВА И ВПЕЧАТЛИВА КРЕАЦИЈА

„Охридско лето `93“

Објавено на: 19.08.1993
Автор: Марко Коловски
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
Фантазија во d-moll од Волфганг Амадеус Моцарт, „Детски сцени“, „Арабески“ и „Полет“ од циклусот „Фантастични пиеси“ од Шуман, Сонати оп. 109 во E-dur и оп. 31 бр. 2 во d-moll од Лудвиг ван Бетовен.
Учесници:
Елена Гилелс - пијано
Забелешка:
„Охридско лето `93“

Клучни зборови:
Охридско лето Македонско радио Детски сцени Соната оп. 31 бр. 2 во d-moll Соната оп. 109 во E-dur Марко Коловски Фантастични пиеси 1993 Лудвиг ван Бетовен Елена Гилелс Фантазија во d-moll Волфганг Амадеус Моцарт Арабески Шуман Полет

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат