Наслов:

КВАЛИТЕТЕН АНСАМБЛ


Издадено на: 19.08.1993
Автор: Марко Коловски
Периодика: Нова Македонија
Број: 16728 | Страна: 7

Програма:
Четири концерти за виолина и гудачи од циклусот „Четири годишни времиња“ од Антонио Вивалди и Серенада оп. 6 од Јозеф Сук.
Учесници:
Ансамбл „Софиски солисти“; диригент: Пламен Ѓуров, Бугарија; Људмил Ненчев - виолина, Бугарија
Забелешка:
Охридско лето

Клучни зборови:
1993 Антонио Вивалди Јозеф Сук Људмил Ненчев Марко Коловски Охридско лето Пламен Ѓуров Серенада оп. 6 Софиски солисти Четири годишни времиња

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат