Наслов:

ВО ВРВОТ НА МАКЕДОНСКИОТ ПИЈАНИЗАМ

„Охридско лето `93“

Објавено на: 06.08.1993
Автор: Марко Коловски
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
Шопен - Ноктурна опус 15 број 1 и број 2, Соната опус 35 број 2 во Бе - мол, Токатата од Властимир Николовски, Варијациите на тема од Корели опус 42 од Сергеј Рахманинов,
Учесници:
Елена Мисиркова - пијано
Забелешка:
„Охридско лето `93“

Клучни зборови:
Соната оп. 35 бр. 2 во b-moll Сергеј Рахманинов Шопен Охридско лето Елена Мисиркова Марко Коловски 1993 Ноктурно оп. 15 бр. 1 Ноктурно бр. 2 Варијации на тема од Корели оп. 42 Токата Македонско радио Властимир Николовски

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат