Наслов:

НЕЗАБОРАВНИ МИГОВИ

КОН КОНЦЕРТОТ НА ГУДАЧКОТО ТРИО ЦИРИХ И КАМЕРНОТО ДУО ФЕРШТМАН-БАСЛАВСКАЈА НА ОХРИДСКО ЛЕТО

Објавено на: 06.08.1993
Автор: Марко Коловски
Периодика: Нова Македонија
Број: 16715 | Страна: 8

Програма:
Гудачко трио оп. 38 бр. 2 од Луиџи Бокерини, Серенада за гудачко трио оп. 8 во D-dur од Лудвиг ван Бетовен, Клавирски квартет оп. 25 во g-moll од Јоханес Брамс; Адаџо и Алегро за виолончело и пијано од Роберт Шуман, Суити бр. 2 во d-moll и бр. 6 во D-dur за соло виолончело од Јохан Себастијан Бах и Соната за виолончело и пијано оп. 99 во F-dur од Јоханес Брамс.
Учесници:
Гудачко трио „Цирих“; Камерно дуо Дмитри Ферштман - виолончело и Мила Баславскаја - пијано

Клучни зборови:
Јохан Себастијан Бах Клавирски квартет оп. 25 во g-moll Јоханес Брамс Адаџо и Алегро за виолончело и пијано Охридско лето Суита бр. 2 во d-moll Суита бр. 6 во D-dur Соната за виолончело и пијано оп. 99 во F-dur Дмитри Ферштман Мила Баславскаја Марко Коловски Роберт Шуман 1993 Лудвиг ван Бетовен Гудачко трио Цирих Гудачко трио оп. 38 бр. 2 Луиџи Бокерини Серенада за гудачко трио оп. 8 во D-dur

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат