Наслов:

КРЕАЦИЈА ШТО НАЛИКУВА НА ТРАНС

„Охридско лето `93“

Објавено на: 03.08.1993
Автор: Марко Коловски
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
Гудачко трио опус 38 број 2 од Луиџи Бокерини, Бетовеновата Серенада за гудачко трио опус 8, Клавирски квартет опус 25 во Ге-мол од Јоханес Брамс
Учесници:
Триото „Цирих“, Борис Лившиц на виолина, Цви Лившиц на виола, Клаудиус Херман
Забелешка:
„Охридско лето `93“

Клучни зборови:
Луиџи Бокерини Клаудиус Херман Јоханес Брамс Македонско радио Бетовен Серенада за гудачко трио оп. 8 Охридско лето Марко Коловски 1993 Гудачко трио оп. 38 бр. 2 Клавирски квартет оп. 25 во g-moll Трио Цирих Борис Лившиц Цви Лившиц

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат