Наслов:

ИЗВОНРЕДЕН НАСТАП И ОВАЦИИ

„Охридско лето `93“

Објавено на: 30.07.1993
Автор: Марко Коловски
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
Адаџо од Томазо Албинони, Концертот за пијано и оркестар во Де-мол од Јохан Себастијан Вах, композицијата „Секвенци“ од Благој Цанев, „Холберг“ суитата од Едвард Григ
Учесници:
Младински камерен оркестар, Саша Николовски, Хајди Елзесер
Забелешка:
„Охридско лето `93“

Клучни зборови:
Марко Коловски Хајди Елзесер 1993 Саша Николовски Секвенци Едвард Григ Македонско радио Адаџо Концерт за пијано и оркестар во d-moll од Јохан Себастијан Бах Благој Цанев Холберг Охридско лето Томазо Албинони Младински камерен оркестар

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат