Наслов:

ВИСОКИ ДОСТРЕЛИ

ПО НАСТАПОТ НА МАКЕДОНСКИОТ КАМЕРЕН ОРКЕСТАР - ОХРИДСКО ЛЕТО

Издадено на: 29.07.1993
Автор: Марко Коловски
Периодика: Нова Македонија
Број: 16709 | Страна: 8

Програма:
Дивертименто во D-dur од Волфганг Амадеус Моцарт, Концерт за виолина и гудачи во a-moll од Јохан Себастијан Бах, Четири асоцијации на една народна песна за глас и гудачи од Димче Николески и Едноставна симфонија од Бенџамин Бритн.
Учесници:
Македонски камерен оркестар; диригент: Ванчо Чавдарски; Михајло Куфојанакис - виолина; Благоја Николовски - тенор

Клучни зборови:
1993 Бенџамин Бритн Благоја Николовски Ванчо Чавдарски Волфганг Амадеус Моцарт Дивертименто во D-dur Димче Николески Едноставна симфонија Јохан Себастијан Бах Концерт за виолина и гудачи во a-moll Македонски камерен оркестар Марко Коловски Михајло Куфојанакис Охридско лето Четири асоцијации на една народна песна за глас и гудачи

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат