Наслов:

СУПТИЛНИ НИЈАНСИРАЊА

КОН КОНЦЕРТОТ НА ЕВГЕНИЈ КОРОЉОВ НА ОХРИДСКО ЛЕТО

Издадено на: 28.07.1993
Автор: Марко Коловски
Периодика: Нова Македонија
Број: 16708 | Страна: 12

Програма:
Арија со 30 варијации „Голдберг варијации“ од Јохан Себастијан Бах.
Учесници:
Евгениј Корољов - пијано, Русија

Клучни зборови:
1993 Голдберг варијации Евгениј Корољов Јохан Себастијан Бах Марко Коловски Охридско лето

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат