Наслов:

СОЛИДНИ КРЕАЦИИ

КОН НАСТАПОТ НА КАМЕРНИОТ ОРКЕСТАР НА МРТВ И АМЕРИКАНСКИОТ ГИТАРИСТ ВИЛИЈАМ ФИСЛИ НА ОХРИДСКО ЛЕТО

Издадено на: 27.07.1993
Автор: Марко Коловски
Периодика: Нова Македонија
Број: 16707 | Страна: 11

Програма:
Концерт за гудачи во e-moll од Антонио Вивалди, Суита за флејта и гудачи во h-moll од Јохан Себастијан Бах, Темпера IV од Тома Прошев и Илуминации за сопран и гудачи од Бенџамин Бритн; Партита бр. 1 од Јохан Себастијан Бах, транскрипции на дела од Џорџ Гершвин и други дела за гитара.
Учесници:
Камерен оркестар на МРТВ; диригент: Фимчо Муратовски; Илија Зимбо - флејта; Марија Муратовска - сопран; Вилијам Фисли - гитара, САД

Клучни зборови:
1993 Антонио Вивалди Бенџамин Бритн Вилијам Фисли Илија Зимбо Илуминации за сопран и гудачи Јохан Себастијан Бах Камерен оркестар на МРТВ Концерт за гудачи во e-moll Марија Муратовска Марко Коловски Партита бр. 1 Суита за флејта и гудачи во h-moll Темпера IV Тома Прошев Фимчо Муратовски Џорџ Гершвин

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат