Наслов:

КОМПАКТЕН, УИГРАН И ДИСЦИПЛИНИРАН СОСТАВ

„Охридско лето `93“

Објавено на: 26.07.1993
Автор: Марко Коловски
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
Дивертиментото во Де-дур од Волфганг Амадеус Моцарт, Концертот за виолина и гудачи во А-мол од Јохан Себастијан Бах, четирите асоцијации на една народна песна - за глас и гудачи од Димче Николески и Едноставната симфонија од Бенџамин Бритн
Учесници:
Македонски камерен оркестар, Ванчо Чавдарски, Михајло Куфојанакис, Благоја Николовски
Забелешка:
„Охридско лето `93“

Клучни зборови:
Едноставна симфонија Охридско лето Дивертименто во D-dur Концерт за виолина и гудачи во a-moll Михајло Куфојанакис Ванчо Чавдарски Димче Николески Марко Коловски Волфганг Амадеус Моцарт Македонски камерен оркестар Јохан Себастијан Бах 1993 Благоја Николовски Четири асоцијации на една народна песна Бенџамин Бритн Македонско радио

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат