Наслов:

КОНКУРЕНЦИЈАТА КАКО СТИМУЛ

„Охридско лето `93“

Објавено на: 23.07.1993
Автор: Марко Коловски
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
Концерт за гудачи во Е-мол од Антониот Вивалди; Суита за флејта и гудачи во Ха-мол од Јохан Себастијан Бах; Темпера IV од Тома Прошев и Илуминации - за сопран и гудачи од Бенџамин Бритн
Учесници:
Камерен оркестар на Македонската радио-телевизија, Фимчо Муратовски, Илија Зимбо, Марија Муратовска
Забелешка:
„Охридско лето `93“

Клучни зборови:
Марија Муратовска Марко Коловски 1993 Илија Зимбо Македонско радио Камерен оркестар на Македонската радио-телевизија Фимчо Муратовски Охридско лето

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат