Наслов:

ПОЛЕТНО КАМЕРНО МУЗИЦИРАЊЕ


Објавено на: 21.07.1993
Автор: Димче Николески
Периодика: Нова Македонија
Број: 16671 | Страна: 12

Програма:
Концерти за труба од Томазо Албинони и Џузепе Торели, Концерти за пијано во A-dur и f-moll од Јохан Себастијан Бах, Кончерто гросо бр. 8 од Арканџело Корели и Симфонија за гудачи од Тома Манчев; Соната во cis-moll од Лудвиг ван Бетовен и Соната бр. 1 во d-moll од Сергеј Рахмањинов, „Добра ноќ“ и „Пастрмка“ од Шуберт-Лист и „Предигра кон операта Виљем Тел“ од Росини-Лист.
Учесници:
Камерен оркестар на Македонска филхармонија; диригент: Вјечислав Блинов, Украина; Благоја Ангеловски - труба; Рита Кинка - пијано; Кемал Гекиќ - пијано
Забелешка:
камерен оркестар на македонската филхармонија К. Гекиќ солист

Клучни зборови:
Димче Николески Концерт за пијано во A-dur Јохан Себастијан Бах f-moll Соната бр. 1 во d-moll Шуберт Благоја Ангеловски Добра ноќ Арканџело Корели Соната во cis-moll Лист Предигра кон операта Виљем Тел Охридско лето Пастрмка Симфонија за гудачи Концерт за труба Сергеј Рахмањинов Кемал Гекиќ Камерен оркестар на Македонска филхармонија Рита Кинка Томазо Албинони 1993 Лудвиг ван Бетовен Росини Вјечислав Блинов Тома Манчев Џузепе Торели Кончерто гросо бр. 8

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат