Наслов:

МЕЛОДИЧНОСТ И ДРАМАТИЗАМ


Објавено на: 21.07.1993
Автор: Снежана Филиповска
Периодика: Нова Македонија
Број: 16671 | Страна: 12

Програма:
Музикално кореографска поема „Болеро“ од Морис Равел
Учесници:
Зоран Велевски, Горан Божинов, Надица Борсова, Рисима Матевска
Забелешка:
Болеро кореографија Р. Рисимкин, Скопско лето

Клучни зборови:
Болеро Морис Равел Зоран Велевски Рисима Матевска Горан Божинов 1993 Снежана Филиповска Скопско културно лето Надица Борсова

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат