Наслов:

СУПЕРИОРНА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА

КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА НА ОХРИДСКО ЛЕТО

Издадено на: 15.07.1993
Автор: Марко Коловски
Периодика: Нова Македонија
Број: 16695 | Страна: 8

Програма:
Предигра кон операта „Оберон“ од Карл Марија фон Вебер, Суита бр. 2 од балетот „Лабин и Дојрана“ од Трајко Прокопиев, Интродукција и рондо капричиозо од Камиј Сен-Санс, Половецките танци од Александар Бородин и Италијанско капричо оп. 45 од Петар Илич Чајковски.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Вјечеслав Блинов; Леонид Пејсахов - виолина, Грузија

Клучни зборови:
1993 Александар Бородин Вјечеслав Блинов Интродукција и Рондо-капричиозо Италијанско капричо оп. 45 Камиј Сен-Санс Карл Марија фон Вебер Леонид Пејсахов Македонска филхармонија Марко Коловски Охридско лето Петар Илич Чајковски Половецките танци Предигра кон операта Оберон Суита бр. 2 од балетот Лабин и Дојрана Трајко Прокопиев

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат