Наслов:

ЗНАЧАЈНО ПРИСУСТВО

КОН НАСТАПОТ НА КВАРТЕТОТ ГАЈДОВ

Издадено на: 14.07.1993
Автор: Стојче Тошевски
Периодика: Нова Македонија
Број: 16694 | Страна: 12

Програма:
Гудачки квартет во c-moll од Стефан Гајдов, Гудачки квартет од Михајло Николовски, Две пиеси од Арон Копланд и Гудачки квартет оп. 18 бр. 4 од Лудвиг ван Бетовен.
Учесници:
Квартет „Гајдов“: Михајло Куфојанакис - виолина, Иле Темков - виолина, Љупчо Соколов - виола и Ристо Краповски - виолончело

Клучни зборови:
„Гудачки квартет“ 1993 Арон Копланд Гудачки квартет во c-moll Гудачки квартет оп. 18 бр. 4 Две пиеси Иле Темков Квартет Гајдов Лудвиг ван Бетовен Љупчо Соколов Михајло Куфојанакис Михајло Николовски Ристо Краповски Стефан Гајдов Стојче Тошевски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат