Наслов:

СТАНДАРДНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА

КОН ИЗВЕДБАТА НА ТРУБАДУР ОД ЏУЗЕПЕ ВЕРДИ ВО РАМКИТЕ НА МАЈКСКИТЕ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ

Издадено на: 28.05.1993
Автор: Димче Николески
Периодика: Нова Македонија
Број: 16647 | Страна: 8

Програма:
Опера „Трубадур“ од Џузепе Верди
Учесници:
Јелена Влаховиќ, Сузан Ентони, Анушах Голесорски, Брус Карсон, Џејмс Мек Креј

Клучни зборови:
1993 Анушах Голесорски Брус Карсон Димче Николески Јелена Влаховиќ Мајски оперски вечери Сузан Ентони Трубадур Џејмс Мек Креј Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат