Наслов:

УСПЕШЕН ИЗВЕДУВАЧКИ КВАЛИТЕТ

КОН ИЗВЕДБАТА НА НАБУКО ОД Џ. ВЕРДИ НА МОВ 93.

Објавено на: 26.05.1993
Автор: Димче Николески
Периодика: Нова Македонија
Број: 16644 | Страна: 12

Програма:
Опера „Набуко“ од Џузепе Верди
Учесници:
Лудмила Фјодоровна Дамука, Хрид Матиќ, Живоин Сарамандиќ, Стојан Попов; диригент: Александар Лековски

Клучни зборови:
Димче Николески 1993 Лудмила Фјодоровна Дамука Хрид Матиќ Џузепе Верди Александар Лековски Стојан Попов Набуко Мајски оперски вечери Живоин Сарамандиќ

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат