Наслов:

ИНТЕНЗИВНА, ПОЛНОКРВНА И ВПЕЧАТЛИВА ПРЕТСТАВА

за Вердиевиот „Набуко“ под диригентство на Александар Лековски

Објавено на: 26.05.1993
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 9262 | Страна: 15

Програма:
Опера „Набуко“ од Џузепе Верди.
Учесници:
Стојан Попов, Људмила Давимука, Хрид Матиќ, Живан Сарамандиќ, Анастазија Низамова-Мухиќ; диригент: Александар Лековски

Клучни зборови:
1993 Александар Лековски Анастазија Низамова-Мухиќ Владо Чучков Живан Сарамандиќ Људмила Давимука Мајски оперски вечери Набуко Стојан Попов Хрид Матиќ Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат