Наслов:

УСПЕШНА ПРЕТСТАВА

КОН ОПЕРАТА ТРАВИЈАТА ОД Џ. ВЕРДИ ИЗВЕДЕНА НА МОВ 93 СО ГОСТИ ОД ЈУЖНА КОРЕЈА

Издадено на: 19.05.1993
Автор: Димче Николески
Периодика: Нова Македонија
Број: 16637 | Страна: 12

Програма:
Опера „Травијата“ од Џузепе Верди
Учесници:
Џинми Хјунг, Парк Гју-Хонг, Миомир Тасиќ, Кирју Лијаковски; диригент: Геум Носанг, Јужна Кореја

Клучни зборови:
„Травијата“ 1993 Геум Носанг Димче Николески Кирју Лијаковски Мајски оперски вечери Миомир Тасиќ Парк Гју-Хонг Џинми Хјунг Џузепе Верди

Оригинален извадок: