Наслов:

ПРОФЕСИОНАЛНО И КОРЕКТНО

КОН КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКИОТ КАМЕРЕН ОРКЕСТАР НА 14 МАЈ ВО ФОАЈЕТО НА МНТ, ДИРИГЕНТ ГЕУМ НОСАНГ ОД Ј. КОРЕЈА

Издадено на: 19.05.1993
Автор: Марко Коловски
Периодика: Нова Македонија
Број: 16637 | Страна: 12

Програма:
Кончерто гросо за две виолини и гудачи во a-moll од Антонио Вивалди, Дивертименто за гудачи во F-dur од Волфганг Амадеус Моцарт, Антички арии и танци од Оторино Респиги, Четири асоцијации на една народна песна од Димче Николески и Јоул-мок од Бјонг Донг Пек.
Учесници:
Македонски камерен оркестар; диригент: Геум Носанг, Јужна Кореја; Благоја Николовски - тенор; Михајло Куфојанакис - виолина; Аспарух Коневски - виолина

Клучни зборови:
1993 Антички арии и танци Антонио Вивалди Аспарух Коневски Бјонг Донг Пек Благоја Николовски Волфганг Амадеус Моцарт Геум Носанг Дивертименто за гудачи во F-dur Димче Николески Јоул-мок Кончерто гросо за две виолини и гудачи во a-moll Македонски камерен оркестар Марко Коловски Михајло Куфојанакис Оторино Респиги Четири асоцијации на една народна песна

Оригинален извадок: