Наслов:

БЕЗ ОСОБЕНО ВИСОКИ РЕЗУЛТАТИ

за претставите: „Тоска“ од Пучини и „Травијата“ од Верди

Издадено на: 17.05.1993
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 9254 | Страна: 24

Програма:
Оперите „Тоска“ од Џакомо Пучини и „Травијата“ од Џузепе Верди.
Учесници:
Радмила Бакочевиќ, Стојан Попов, Цветан Стојановски; диригент; Ангел Шурев; Џинми Хјунг, Парк Гју – Хонг, Миомир Тасиќ; диригент: Геум Носанг, Јужна Кореја

Клучни зборови:
„Травијата“ 1993 Ангел Шурев Владо Чучков Геум Носанг Мајски оперски вечери Миомир Тасиќ Парк Гју-Хонг Радмила Бакочевиќ Стојан Попов Тоска Цветан Стојановски Џакомо Пучини Џинми Хјунг Џузепе Верди

Оригинален извадок: