Наслов:

ПРОМАШЕНА ЦЕЛ


Издадено на: 10.05.1993
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 9246 | Страна: 24

Програма:
Симфониска поема „Стремеж-Илинден 63“ од Александар Лековски, Концерт за две пијана и оркестар во Es-dur од Волфганг Амадеус Моцарт и Симфонија бр. 5 од Лудвиг ван Бетовен.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Александар Лековски; Јасминка Чакар – пијано; Нина Среброва – пијано

Клучни зборови:
1993 Александар Лековски Владо Чучков Волфганг Амадеус Моцарт Јасминка Чакар Концерт за две пијана и оркестар во Es-dur Лудвиг ван Бетовен Македонска филхармонија Нина Среброва Симфонија бр. 5 Симфониска поема Стремеж-Илинден 63

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат