Наслов:

УСПЕШЕН ОБИД ЗА ОБНОВУВАЊЕ НА ТРАДИЦИЈАТА

за концертот на камерниот оркестар на Македонската филхармонија, солист виолинистката од Грузија, Марине Јашвили

Издадено на: 04.05.1993
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 9243 | Страна: 24

Програма:
Дела од Бах, Николовски, Корели и Вивалди.
Учесници:
Камерен оркестар на Македонска филхармонија; Марине Јашвили – виолина, Грузија

Клучни зборови:
1993 Бах Вивалди Владо Чучков Камерен оркестар на Македонска филхармонија Корели Марине Јашвили Николовски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат