Наслов:

КУЛТИВИРАНИ ИСПОЛНУВАЧКИ РЕАЛИЗАЦИИ

за концертот на Македонската филхармонија, диригент Павле Дешпаљ, солистка Милена Молова-пијано

Издадено на: 26.04.1993
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 9237 | Страна: 10

Програма:
Концерт за пијано и оркестар во b-moll и Симфонија бр. 6 „Патетична“ од Петар Илич Чајковски.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Павле Дешпаљ, Хрватска; Милена Молова – пијано, Бугарија

Клучни зборови:
1993 Владо Чучков Концерт за пијано и оркестар во b-moll Македонска филхармонија Милена Молова Павле Дешпаљ Патетична Петар Илич Чајковски Симфонија бр. 6

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат