Наслов:

ВЖЕШТЕНА ЕМОТИВНА ТЕНЗИЈА

за концертот на МФ по повод 500-годишнината од протерувањето на евреите од Шпанија и 50-годишнината од нивната депортација од Македонија

Издадено на: 18.03.1993
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 9205 | Страна: 10

Програма:
Предигра „Хебриди“ од Феликс Менделсон, циклус соло-песни „Песни за мртвите деца“ од Густав Малер, Адаџо од Семјуел Барбер и Рапсодија за виолончело и оркестар „Соломон“ од Ернест Блох.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Јуриј Алиев; солисти: Александра Ивановиќ, Александар Кагановски

Клучни зборови:
„Песни за мртвите деца“ 1993 Адаџо Александар Кагановски Александра Ивановиќ Владо Чучков Густав Малер Ернест Блох Јуриј Алиев Македонска филхармонија Предигра Хебриди Рапсодија за виолончело и оркестар Соломон Семјуел Барбер Феликс Менделсон

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат