Наслов:

АТРАКТИВНО И ПРИЈАТНО

КОН ПРАЗНИЧНИОТ ГАЛА ОПЕРСКИ КОНЦЕРТ ВО МНТ ПОД ДИРИГЕНТСТВО НА ВАНЧО ЧАВДАРСКИ

Објавено на: 17.03.1993
Автор: Љубомир Бранѓолица
Периодика: Нова Македонија
Број: 16577 | Страна: 18

Програма:
Арии од оперите „Веселата вдовица“ од Франц Лехар, „Травијата“ од Џузепе Верди, „Кавалерија рустикана“ и „Мадам Батерфлај“ од Џакомо Пучини и канцоната „О соле мио“.
Учесници:
Оркестарот на операта на МНТ; диригент: Ванчо Чавдарски; солисти: Лилјана Зенделска, Мира Бунарџиева, Никола Гагов, Радмила Бакочевиќ, Славица Петровска, Анастазија Низамова-Мухиќ, Кирју Лијаковски, Зоран Даскалов, Наум Бурназ, Драган Шојлев, Теофил Николовски.

Клучни зборови:
Анастазија Низамова-Мухиќ Џузепе Верди Мира Бунарџиева Џакомо Пучини Славица Петровска Кавалерија Рустикана Кирју Лијаковски Франц Лехар 1993 „Мадам Батерфлај“ Оркестарот на операта на МНТ „Травијата“ Зоран Даскалов Никола Гагов Наум Бурназ Радмила Бакочевиќ Теофил Николовски Ванчо Чавдарски Драган Шојлев Веселата вдовица Лилјана Зенделска О соле мио Љубомир Бранѓолица

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат