Наслов:

НЕСПРЕТЕН ВОЛЕЈ … ПРЕКУ ПРЕЧКА!

за празничниот гала оперски концерт, диригент Ванчо Чавдарски

Издадено на: 16.03.1993
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 9203 | Страна: 17

Програма:
Арии од оперите „Веселата вдовица“ од Франц Лехар, „Травијата“ од Џузепе Верди, „Мадам Батерфлај“ од Џакомо Пучини и канцоната „О соле мио“.
Учесници:
Оркестарот на МНТ; диригент: Ванчо Чавдарски; солисти: Радмила Бакочевиќ, Мира Бунарџиева, Никола Гагов, Славица Петровска, Тери Родез, Анастазија Мухиќ

Клучни зборови:
„Мадам Батерфлај“ „Травијата“ 1993 Анастазија Мухиќ арии Ванчо Чавдарски Веселата вдовица Владо Чучков Мира Бунарџиева Никола Гагов О соле мио Оркестарот на МНТ Радмила Бакочевиќ Славица Петровска Тери Родез Франц Лехар Џакомо Пучини Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат