Наслов:

СПЕКТАКУЛАРНО … ШАРЕНО … ВЕСЕЛО!

за „Веселата вдовица“ на операта на МНТ под диригентство на Ванчо Чавдарски

Издадено на: 08.03.1993
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 9198 | Страна: 10

Програма:
Опера „Веселата вдовица“ од Франц Лехар.
Учесници:
Лилјана Зенделска, Бранка Тодевска, Никола Гагов, Кирју Лијаковски, Михајло Арсенски, Милка Ефтимова, Зоран Даскаловски, Сашо Смилевски, Лазар Белевски, Лидија Нацовска, Наум Бурназ, Зорица Стошиќ, Драган Шојлев, Емилија Аврамовска, Крсто Скубев; диригент: Ванчо Чавдарски

Клучни зборови:
1992 Бранка Тодевска Ванчо Чавдарски Веселата вдовица Владо Чучков Драган Шојлев Емилија Аврамовска Зоран Даскаловски Зорица Стошиќ Кирју Лијаковски Крсто Скубев Лазар Белевски Лидија Нацовска Лилјана Зенделска Милка Ефтимова Михајло Арсенски Наум Бурназ Никола Гагов Сашо Смилевски Франц Лехар

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат