Наслов:

СО СТАРО ИМЕ ВО НОВИ ДОКАЖУВАЊА?

за концертитте на камерните ансамбли на МРТ и Македонската филхармонија

Објавено на: 08.02.1993
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 9172 | Страна: 17

Програма:
Концерт за гудачи од Вивалди, Предигра во h-moll од Бах, Темпера 4 од Прошев и Илуминации од Бритн; Концерт за гудачи и Концерт за гитара и гудачи од Вивалди, Суита за гудачи од Зографски и Серенада од Чајковски.
Учесници:
Камерен ансамбл на МРТВ; диригент: Фимчо Муратовски; Илија Зимбов – флејта; Марија Наумовска – сопран; Македонска филхармонија; диригент: Вјачеслав Блинов, Украина; Срѓан Тошиќ – гитара, Србија

Клучни зборови:
Вивалди Темпера 4 Серенада Илуминации Прошев Концерт за гудачи Владо Чучков Суита за гудачи Концерт за гитара и гудачи Марија Наумовска Фимчо Муратовски 1993 Чајковски Вјачеслав Блинов Македонска филхармонија Камерен ансамбл на МРТВ Бритн Илија Зимбов Бах Срѓан Тошиќ Зографски Предигра во h-moll

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат