Наслов:

ПОД ПОЛНА ИСПОЛНУВАЧКА ПАРЕА

за новиот пласман на Македонската Филхармонија под диригентство на Вјачеслав Блинов

Издадено на: 01.02.1993
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 9165 | Страна: 18

Програма:
Симфонија бр. 7 и Концерт за пијано бр. 5 од Лудвиг ван Бетовен; Симфонија бр. 2 од Сергеј Рахмањинов и Суита „Кармен“ од Родион Шчедрин.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Вјачеслав Блинов, Украина; Леонид Пејсахов – виолина; Лидија Добревска – виолина; Стојан Димов – кларинет; Тигран Алеханов – пијано, Русија

Клучни зборови:
1993 Вјачеслав Блинов Владо Чучков Концерт за пијано бр. 5 Леонид Пејсахов Лидија Добревска Лудвиг ван Бетовен Македонска филхармонија Родион Шчедрин Сергеј Рахмањинов Симфонија бр. 2 Симфонија бр. 7 Стојан Димов Суита Кармен Тигран Алеханов

Оригинален извадок: