Наслов:

ВПЕЧАТЛИВ ТЕАТАРСКИ ЧИН


Издадено на: 09.12.1992
Автор: Емилија Џипунова
Периодика: Нова Македонија
Број: 16481 | Страна: 11

Програма:
Балет „За непознатиот“ од Владимир Милчин
Учесници:
Зоран Велевски, Горан Божиновски, Искра Шукарева, Александра Георгиевска, Билјана Пашарикова, Тања Вујисиќ-Тодоровска, Сузана Момировска, Ирена Ветерова, Лора Стојанова, Ели Спасовска, Маја Симеонова, Драган Пандилов, Весна Ристиќ, Ирена Лозинска, Младен Ѓурѓев, Дончо Велковски, Тони Ристевски, Владо Чанец и др.
Забелешка:
за балетот За непознатиот, кореограф Д. Градишки

Клучни зборови:
1992 Александра Георгиевска Билјана Пашарикова Весна Ристиќ Владимир Милчин Владо Чанец Горан Божиновски Дончо Велковски Драган Пандилов Ели Спасовска Емилија Џипунова За непознатиот Зоран Велевски Ирена Ветерова Ирена Лозинска Искра Шукарева Лора Стојанова Маја Симеонова Младен Ѓурѓев Сузана Момировска Тања Вујисиќ-Тодоровска Тони Ристевски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат