Наслов:

СОВРЕМЕНА МУЗИКА ЗА НАЈМЛАДИТЕ


Издадено на: 25.11.1992
Автор: Викица Костоска
Периодика: Нова Македонија
Број: 16467 | Страна: 12

Програма:
Сонати во чест на Скарлати од Властимир Николовски, Суита за пијано од Драгослав Ортаков, Прва исповедна молитва од Ристо Аврамовски, Барокна суита за пијано, флејта и виолина од Стојан Стојков, Овчеполска суита од Благој Цанев, Суита за пијано од Михајло Николовски, Арабеска и токатина од Тома Прошев, 10 минијатури за пијано од Томислав Зографски, Игра на Пинокио од Трајко Прокопиев, Вечерен ѕвон од Гоце Коларовски и Пасторала за Нина од Кире Костов.
Учесници:
ученици и студенти по пијано: Јанинка Невчева, Самира Мемедова, Ивица Настевски, Калина Мрмевска, Сара Пројковска, Елена Стојчевска, Ваљон Адеми, Симон Трпчевски, Марија Пендева, Билјана Митровска, Кристина Светиева, Борис Светиев, Марија Стојанова, Билјана Ангеловска, Нина Костова.

Клучни зборови:
10 минијатури за пијано 1992 Арабеска и токатина Барокна суита за пијано Билјана Ангеловска Билјана Митровска Благој Цанев Борис Светиев Ваљон Адеми Вечерен ѕвон Викица Костоска Властимир Николовски Гоце Коларовски Денови на македонска музика Драгослав Ортаков Елена Стојчевска Ивица Настевски Игра на Пинокио Јанинка Невчева Калина Мрмевска Кире Костов Кристина Светиева Марија Пендева Марија Стојанова Михајло Николовски Нина Костова Овчеполска суита Пасторала за Нина Прва исповедна молитва Ристо Аврамовски Самира Мемедова Сара Пројковска Симон Трпчевски Сонати во чест на Скарлати Стојан Стојков Суита за пијано Тома Прошев Томислав Зографски Трајко Прокопиев флејта и виолина

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат