Наслов:

КОНТРОВЕРЗИ … НЕДОУМИЦИ … ПРОБЛЕМАТИЧНОСТИ …

за концертот на македонската филхармонија под диригентство на александар лековски

Издадено на: 10.11.1992
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 9098 | Страна: 13

Програма:
„Антилитургија“ од Властимир Николовски и Концерт за пијано бр. 2 од Јоханес Брамс.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Александар Лековски; Иван Мелеш – пијано, Србија
Забелешка:
за концертот на Македонската филхармонија, под диригентство на Александар Лековски

Клучни зборови:
1992 Александар Лековски Антилитургија Владо Чучков Властимир Николовски Иван Мелеш Јоханес Брамс Концерт за пијано бр. 2 Македонска филхармонија

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат