Наслов:

ВИРТУОЗНА ИЗВЕДБА


Издадено на: 06.11.1992
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 16448 | Страна: 9

Програма:
Суита во h-moll од Јохан Себастијан Бах, Ла фолија од Арканџело Корели, Мала ноќна музика од Волфганг Амадеус Моцарт, Предигра кон операта „Севилскиот бербер“ од Џоакино Росини, „Калеш бре Анѓо“ од Стојан Стојков, Четири годишни времиња од Антонио Вивалди и дело од Хенри Виењавски.
Учесници:
Мандолински оркестар при МКЦ; диригент: Рамадан Шукри; Стефан Миленковиќ – виолина, Србија
Забелешка:
Мандолински оркестар на МКЦ

Клучни зборови:
1992 Антонио Вивалди Арканџело Корели Волфганг Амадеус Моцарт Јохан Себастијан Бах Калеш бре Анѓо Костадин Костадиновски Ла фолија Мала ноќна музика Мандолински оркестар при МКЦ Рамадан Шукри Севилскиот бербер Стефан Миленковиќ Стојан Стојков Суита во h-moll Хенри Виењавски Четири годишни времиња Џоакино Росини

Оригинален извадок: